Forside Børge Reiersen Lund

 

Foredraget afholdes i forbindelse med, at Samfundet er ved at udgive en bog med samme titel som foredraget i samarbejde med forfatteren Maria Rehling Refer.

I foredraget belyser forfatteren bogens tilblivelse, kilderne til Børge Reiersen Lunds liv, samt mennesket Børge Reiersen Lund (1784-1858) og hans samtid. Det, der satte gang i bogprojektet, var en række private papirer i form af en dagbog, en selvbiografi og nogle breve efterladt af Børge Reiersen Lund. Herefter dukkede adskillige unikke genstande op med relation til hans liv i Helsingør i første halvdel af 1800-tallet. Samlet set er der tale om en enestående ny samling af kilder, som har såvel personalhistorisk som kulturhistorisk værdi. 

Kilderne belyser Børge Reiersen Lunds liv som færgemand og brændevinsbrænder i Helsingør i Sundtoldens sidste æra frem til dens nedlæggelse i 1857. Det var en periode, hvor borgeren trådte frem på den offentlige scene som myndig og aktiv deltager i lokalsamfundet midt i overgangen fra enevælde til folkestyre med Grundloven i 1849.

 

Foredragsholder: Maria Rehling Refer


 

 

Tid og sted

Tid: Onsdag den 20.03.2024, kl. 15:30 - 16:30

Sted: Forsamlingshuset - Onkel Dannys Plads 5, København V

Pris: Gratis